Afrodiziaká v potravinách

Valentínsky čas sa blíži, a tak sa chceme dokonale pripraviť a navnadiť. Vášni však treba niekedy pomôcť. Skôr ako siahnete po rozličných prípravkoch, skúste afrodiziaká, ktoré nájdete bežne v potravinách. Afrodiziakum je látka, ktorá vyvoláva alebo stimuluje vašu sexuálnu túžbu a to nie je nikdy na škodu.


Začnite zeleninou
Ak chystáte valentínsky večer plný afrodiziakových potravín, najskôr zasýťte zeleninou. Pomôžete sexuálnemu apetítu a nepadnete do postele ako po ťažkej večeri. Možno sa budete čudovať, ale zeler pomáha pri problémoch s erekciou a v minulosti bol považovaný za liek pri týchto problémoch. Ak ho budete konzumovať pred milovaním, vyvolá vo vás pocit šťastia, pôsobí povzbudzujúco a zároveň uvoľňuje. Petržlen dráždi ženskú panvu. Za dosť výrazné afrodiziakum sa považuje aj cesnak, pretože vie poriadne rozohriať telo, podporuje sexuálnu vášeň, posilňuje vnútorné orgány, zvyšuje vitalitu. Ak je na vás cesnaková aróma príliš, jeho výbornou náhradou je chren.

Vsaďte na ovocie
Ovocie nám ponúka neuveriteľné možnosti ako naštartovať svoju vášeň. Marhuľa a granátové jablko bolo už minulosti považované za ovocie lásky. Mandle predstavujú symbol plodnosti a ich vôňa vyvoláva myšlienky na vášeň najmä u žien. Banány zvyšujú sexuálnu energiu, obsahujú vitamíny B, ktoré sú potrebné pre výrobu pohlavných hormónov. Broskyne zasa vzbudzujú žiadostivosť. Nesmieme zabudnúť ani na jahody, ktoré sú súčasťou sexuálnych radovánok. Ich červená farba evokuje vášeň a ich vysoký obsah vitamínu C a zinku dodajú telu správnu vzpruhu. Dajte priestor aj figám, tie v minulosti konzumovali zväčša milenci, pretože prelomenie čerstvej figy vraj pripomína ženské pohlavné orgány a u mužov to vzbudzuje „sexuálny apetít“.

Koreninami dodáte správny šmrnc
Koreniny sú veľmi príjemné nielen svojou vôňou, ktorá vyburcuje vaše zmysly. Číslom jeden je škorica, má vplyv na pohlavné žľazy, a tým vyvoláva chuť na sex. Podobný efekt má aj vanilka, mäta, šalvia a muškátový oriešok. Na ten pozor, lebo vo väčšom množstve môže mať halucinogénne účinky. Za najlepšie afrodiziakum medzi koreninami sa považuje čili. To vás zahreje a rozvášni. Klinček pôsobí na fyzickú stránku mužov a koriander zlepšuje prekrvenie panvovej oblasti a vedie k plodnosti. Fenikel sa používa zasa na zvýšenie libida.

A na záver nezabudnite, že aj kofeín sa považuje za stimulátor. Tu si však musíte dať pozor, pretože ak je ho v tele príliš veľa môže to mať presne opačný – utlmujúci účinok. Káva stimuluje telo i myseľ a po malej šálke kávy môžete zažiť dlhú noc.

Autor: Andrea Zummerová