5 dôvodov, prečo sa s grepom chudne ľahšie

Už pred desiatkami rokov skúšali ľudia využiť grep pri chudnutí. Aj dnes dávajú mnohí tomuto citrusovému plodu pri zhadzovaní kilogramov šancu. V čom je grep pri chudnutí nápomocný?

Nečakajte zázraky
Ak sa stravujete nezdravo a nehýbete sa, dennodenná konzumácia grepu vám s najväčšou pravdepodobnosťou nepomôže. V prípade, že chcete zhodiť prebytočné kilogramy, je potrebné upraviť stravovacie zvyklosti, zaradiť do denného režimu pohyb a potom konzumácia grepu vašu snahu podporí.

Grep pri chudnutí pomáha
Grep je zásobárňou živín, ktoré sa vám pri zhadzovaní tuku zídu. Tu je 5 dôvodov, prečo.

1. Grep je zdrojom vlákniny
Grep obsahuje vlákninu, ktorá plní v ľudskom organizme viacero funkcií. V prvom rade sa podieľa na udržaní pocitu sýtosti, čiže tým pádom človek zje menej, čo sa pozitívne odzrkadlí aj na hmotnosti. Vláknina tiež prospieva črevám, to znamená, že napomáha pravidelnému vyprázdňovaniu. Ak teda chcete zjesť menej, skúste aspoň pred dvomi hlavnými jedlami zjesť kúsok grapefruitu.

2. Naštartuje metabolizmus
Ak ste doteraz vynechávali raňajky, grapefruit vám prináša ideálnu príležitosť, ako to zmeniť. Ak si totiž na raňajky doprajete toto citrusové ovocie, výborne to naštartuje fungovanie vášho metabolizmu. Navyše vám dodá pocit sýtosti a tiež je zásobárňou tekutín. Zaujímavosťou je, že už samotná vôňa grapefruitu dokáže údajne pomôcť pri chudnutí. Preto sa veľmi často odporúča nielen konzumácia grepu, ale aj využívanie vône grapefruitového esenciálneho oleja.

3. Stabilizuje hladinu cukru v krvi
Výkyvy krvného cukru spôsobujú hlavne rýchle sacharidy v podobe sladkých maškŕt. Ak ste sladkostiam neodolali, skúste spolu s nimi zjesť aj kúsok grapefruitu. Štúdie naznačujú, že sa podieľa na stabilizácii krvného cukru. Týmto spôsobom môžete zabrániť ďalšiemu maškrteniu.

4. Doplní do organizmu živiny
Ak nemáte vhodne zostavený redukčný jedálny lístok, môže sa stať, že vášmu telu budú chýbať niektoré živiny. Zabrániť tomu môžete aj pravidelnou konzumáciou grepu. Obsahuje najdôležitejší antioxidant vitamín C, ktorý posilňuje obranyschopnosť. Nechýba ani lykopén, ktorý chráni pred vznikom rakovinových ochorení. Nájdete v ňom aj menšie množstvá vitamínu A, E, K a vitamínov skupiny B.

5. Je bojovníkom proti prekysleniu organizmu
Prekyslený organizmus je živnou pôdou pre vznik mnohých zdravotných problémov. Konzumácia grepu pomáha pH v ľudskom organizme vyrovnať.

-m-