4 prostriedky pre prirodzené posilnenie imunity

 Imunitný systém je kľúčom k tomu, aby náš organizmus zvládal efektívne bojovať proti nástrahám vonkajšieho prostredia. Posilnenie obranyschopnosti je dôležité najmä v jesenných a zimných mesiacoch, preto vám ponúkame štyri rastliny, ktoré vaše zdravie upevnia.

Echinacea pomôže pri infekciách horných dýchacích ciest

Echinacea je pomerne známou rastlinou vo svete liečivých bylín. Pochádza z oblastí Severnej Ameriky. Je skvelou prevenciou proti infekčným i vírusovým ochoreniam. Uplatňuje sa i ako liečebný prostriedok pri problémoch s dýchacími cestami.

Echinacea obsahuje látky, ktoré majú schopnosť pôsobiť proti baktériám, ktoré sa podieľajú na vzniku prechladnutia a chrípky. Zbystriť pozornosť by mali aj dámy, ktoré trpia plesňovými ochoreniami (najmä vaginálnymi kvasinkovými infekciami), pretože echinacea plesne ničí.


Ženšen je prevenciou proti mnohým chorobám!

Ženšen je populárny už niekoľko desiatok rokov. Vedecké výskumy naznačujú, že pomáha nielen imunitnému systému, ale aj psychike. Ak by sme chceli byť konkrétnejší, užívanie výživových doplnkov zo ženšenu zmierňuje astmu, cukrovku, zápaly, nespavosť i depresiu. Existuje viacero druhov ženšenu. Jeho užívanie je potrebné v prípade niektorých zdravotných problémov (najmä gynekologických) konzultovať s lekárom. Je nevhodný pre tehotné a dojčiace ženy.

Cesnak – korenina s dlhou tradíciou

Cesnak pochádza z Ázie. Znižuje krvný tlak, pôsobí proti baktériám, nádorom a má pozitívny vplyv na kardiovaskulárny systém. Vedecké výskumy označujú cesnak za prostriedok, ktorý zabraňuje vzniku nachladnutia a vírusových ochorení. V prípade, že sa vám i napriek užívaniu cesnaku alebo cesnakových výživových doplnkov podarí ochorieť, príznaky choroby odznejú podstatne rýchlejšie.

Zdroj: pixabay.com

Kurkuma disponuje silnými antioxidačnými vlastnosťami!

Kurkuma obsahuje mnoho antioxidantov, ktoré bojujú proti zápalom, infekciám a baktériám. Ajurvéda i čínska medicína využíva kurkumu pre liečbu žalúdočných problémov a ťažkostí s pečeňou. Ideálne je využívať kurkumu ako koreninu pri príprave jedál. Ak veríte tradičnej medicíne a potrebujete sa zbaviť hlienu, zmiešajte kurkumu s medom v pomere 1:1 a užívajte 4-krát denne. Pozor na predávkovanie, ktoré môže spôsobiť žalúdočné problémy, ba dokonca vredy.


 (-de-)