2 nenáročné spôsoby, ako si spevniť svalstvo

Vianočné sviatky sú už síce dávno za nami, avšak ešte veľa žien nedokázalo nadbytočné kilogramy ani mesiac po sviatkoch zhodiť. V prvom rade je potrebné si uvedomiť, že redukčné diéty vám vôbec nepomôžu. Vďaka jojo efektu získate stratené kilogramy po určitom čase naspäť. Ak chcete schudnúť a túžite si spevniť svalstvo, skúste tieto jednoduché, ale zato overené spôsoby.

1. Domáce posilňovanie

Viaceré ženy kvôli svojej zaneprázdnenosti odmietajú pozvánky do fitness centier. Ak si ale chcete zacvičiť a obávate sa, že to časovo nebudete stíhať, vyhraďte si kúsok miestnosti a spravte si z toho malú domácu posilňovňu. Postačí len žinenka a nejaký priestorovo nenáročný cvičiaci stroj. Na žinenke dokážete omnoho viac cvikov, ako na jednom konkrétnom cvičiacom stroji.

Na domáce posilňovanie sú ako stvorené práve činky. Na výber máte viaceré činky – jednoručky, obojručky, činky pre ženy. Poprípade odporúčame kettlebell.
Aj hodinka denne vám pomôže spevniť si ochabnuté svalstvo a navždy vás zbaviť celulitídy.

2. Pohyb na čerstvom vzduchu

Pohybom na čerstvom vzduchu si posilníte nielen svoj imunitný systém, ale aj svoje svalstvo. Vynikajúcim tréningom na spevnenie svalstva je aj obyčajná prechádzka. Chôdzou si spevníte svoje nohy, naučíte sa správne držať telo a okrem toho si prečistíte myseľ. Zabudnete na problémy a budete sa sústrediť len na okolité prostredie. Keď sa vám zrovna nechce ísť do prírody na prechádzku, pretože je neznesiteľné teplo, zatiahnite tieniacu markízu, prestrite si žinenku na terasovú dlažbu a cvičte aj tam.

Okrem prechádzok je dobré chodievať aj na turistiky. Zo začiatku odporúčame niečo jednoduchšie, nech sa nezničíte hneď na prvý krát. Postupom času však môžete pridávať na intenzite a náročnosti. Spevniť svaly si dokáže každý. Treba mať len pevnú vôľu.