NAKLADANÉ CUKETY S CESNAKOVOU BAGETOU
4 porcie
Suroviny:
500 g cukety
500 ml olivového oleja
100 ml octu
2 ČL horčice
1 strúčik cesnaku
1 ČL červeného korenia
1 PL nasekaného kôpru
soľ
Bagety:
2 – 3 bagety francúzskeho typu
3 strúčiky cesnaku
1 PL nasekanej petržlenovej vňate
3 PL olivového oleja
Postup:
Cuketu nakrájame na hrubšie kolieska a dáme do misy. Ocot dáme variť a keď zovrie, prelejeme ním cuketové kolieska. Necháme 20 minút postáť.
Potom cuketu vyberieme, jemne osolíme a dáme do pohára. Pridáme na plátky nakrájaný cesnak, korenie a bylinky. Zalejem olejom a necháme aspoň 1 deň v chladničke.
Bagetu po celkom povrchu narežeme a potrieme olivovým olejom zmiešaným s roztlačeným cesnakom a vňaťou. Pred podávaním grilujeme z každej strany a podávame s nakladanou cuketou.