
Bezlepkové banánové lievance s džemom
Jednoduchý a zdravý recept na raňajky alebo dezert, ktorý využíva zrelé banány ako hlavnú ingredienciu. Tieto lievance sú bez klasickej múky, čo ich robí vhodnými aj pre ľudí s intoleranciou na lepok.
Suroviny:
- 2 banány
- 2 vajcia
- 50 g mandľovej múky
- 30 g rozpusteného masla
- 1 grécky jogurt
- pár kvapiek vanilkového extraktu
- štipka soli
- 1 Extra Jam Hamé lesná zmes
- kokosové lupienky na posypanie
- pekanové orechy na ozdobu
Postup:
1. Banány roztlačíme na kašu, zmiešame s vajcami, mandľovou múkou, vanilkovým extraktom a soľou. Všetko dôkladne premiešame.
2. Na panvici na lievance si rozpustíme maslo a vysmážame na ňom lievance. Sú dosť krehké, dajte pozor na manipuláciu s nimi.
3. Hotové lievance ozdobíme gréckym jogurtom a džemom z lesného ovocia. Nakoniec posypeme kokosovými lupienkami a pekanovými orechmi.