Bezlepkové banánové lievance s džemom

Bezlepkové banánové lievance s džemom

Jednoduchý a zdravý recept na raňajky alebo dezert, ktorý využíva zrelé banány ako hlavnú ingredienciu. Tieto lievance sú bez klasickej múky, čo ich robí vhodnými aj pre ľudí s intoleranciou na lepok.​

Suroviny:

  • 2 banány   
  • 2 vajcia
  • 50 g mandľovej múky
  • 30 g rozpusteného masla
  • 1 grécky jogurt
  • pár kvapiek vanilkového extraktu
  • štipka soli
  • 1 Extra Jam Hamé lesná zmes
  • kokosové lupienky na posypanie
  • pekanové orechy na ozdobu

Postup:

1. Banány roztlačíme na kašu, zmiešame s vajcami, mandľovou múkou, vanilkovým extraktom a soľou. Všetko dôkladne premiešame.
2. Na panvici na lievance si rozpustíme maslo a vysmážame na ňom lievance. Sú dosť krehké, dajte pozor na manipuláciu s nimi.
3. Hotové lievance ozdobíme gréckym jogurtom a džemom z lesného ovocia. Nakoniec posypeme kokosovými lupienkami a pekanovými orechmi.